We kijken altijd verder Wij maken complexe zaken begrijpelijk

Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen?

Branche specialisme

Reisbranche

Pensioen Perspectief is gespecialiseerd in de reisbranche. We hebben een jarenlange ervaring in het adviseren van touroperators en reisorganisaties.  In veel gevallen is het pensioen verzekerd bij een verzekeraar. In toenemende gevallen zien wij dat men de overstap naar het Bedrijfstakpensioenfonds Reiswerk maakt. Daar kleven voor- en nadelen aan. Wij  beschikken over specifieke kennis die nodig is voor een zorgvuldige besluitvorming met betrekking tot een eventuele overstap.

IT

Door het ontbreken van een standaard pensioenregeling tref je in de IT branche een woud van pensioenregelingen aan. Variërend van DB tot DC regelingen, sterk verschillend in niveau en kwaliteit. Juist dan voelen wij ons als een vis in het water. We hebben dan ook al heel wat IT bedrijven geadviseerd en daar veel bugs uit de pensioenregeling gehaald.

Havens

Het bijzondere van het pensioen in de havens is dat er meerdere steakholders bij het pensioen betrokken zijn. Werkgevers, vakbonden, ondernemingsraden en werknemers. Ook is er sprake van veel verschillende pensioenuitvoerders. Het is een trend dat veel regelingen bij een ondernemingspensioenfonds worden gesloten. Wij hebben een ruime ervaring met dit soort complexe trajecten. 

Farmaceutische industrie

Deze branche is sterk internationaal georiënteerd. Dat heeft ook impact op de Nederlandse pensioenregeling. Buitenlands beleid en internationale boekhoudregels brengen met zich mee dat in veel gevallen op de overstap van een DB naar een DC regeling wordt gestuurd. Ook is het een trend  dat veel regelingen bij een ondernemingspensioenfonds worden gesloten. Bij het wijzigen van een pensioenregeling is het belangrijk om met die trends en belangen rekening te houden. Daartoe zijn er vele (on)mogelijkheden. Daar hebben we in veel gevallen tot tevredenheid geadviseerd.

Accountancy

Pensioen Perspectief mag een groot aantal accountantskantoren, verspreid over het hele land, tot haar klantenkring rekenen.  Met ons specialisme DGA pensioen zijn wij vele kantoren van dienst met actuariële berekeningen en fiscale en juridische adviezen. Daarnaast hebben wij veel ervaring in het adviseren van werkgevers in de accountancy branche met betrekking tot de pensioenregelingen voor hun werknemers. Onze specifieke deskundigheid van  het pensioenfonds voor de accountancy en andere “branche” regelingen komt daarbij goed van pas.


Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen?