We kijken altijd verder Wij maken complexe zaken begrijpelijk

Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen?

« Ga terug naar het overzicht

Deeltijdpensioen

Deeltijdpensioen is een relatief nieuwe vorm van pensioen. Vooral nu de AOW leeftijd de komende jaren verder stijgt, is dit voor een groeiend aantal mensen een aantrekkelijke optie. Het maakt het immers mogelijk om minder te gaan werken, terwijl een aanvulling op het inkomen is gegarandeerd.

Deeltijdpensioen, het beste van twee werelden

Zoals de naam deeltijdpensioen al aangeeft, ontvangt de werknemer voor een deel pensioen en blijft hij voor een deel werken. Veel werknemers zien er tegenop om langer te moeten doorwerken, maar vinden eerder stoppen ook geen optie. Deeltijdpensioen is dan aanlokkelijk. Het biedt het beste van twee werelden.

Afbouwen

Deeltijdpensioen biedt werknemers de mogelijkheid om langzaam af te bouwen, en zo te wennen aan minder arbeid en een ander bestedingspatroon. De werknemer kan er bijvoorbeeld eerst voor kiezen om 4 dagen per week te gaan werken, en dit vervolgens te verminderen naar 3 dagen. Over de niet gewerkte dagen ontvangt hij pensioen. De hoogte hiervan, dus voor hoeveel procent er pensioen wordt opgenomen, mag iemand zelf bepalen. Dit staat los van het aantal uren dat er nog wordt gewerkt.

lager pensioen

Wie kiest voor deeltijdpensioen moet er rekening mee houden dat dit gevolgen heeft voor de hoogte van de totale pensioenuitkering. Het opgebouwde pensioen gaat namelijk vervroegd in. Bovendien bouwt een werknemer alleen nog pensioen op over de gewerkte uren die hij verricht in deeltijd.

Kom in contact!

Triple A – Pensioen Perspectief is een adviesbureau voor werkgevers en ondernemingsraden. Bent u werknemer en heeft u een pensioenvraag? Stel deze aan uw werkgever, pensioenverzekeraar of -fonds.

Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen?