We kijken altijd verder Wij maken complexe zaken begrijpelijk

Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen?

« Ga terug naar het overzicht

Pensioenplanner

Pensioenregelingen zijn de afgelopen jaren vaak gewijzigd. Bijvoorbeeld voor wat betreft de pensioenleeftijd. Die is de afgelopen jaren gestegen van 65 naar 68 jaar. Dat betekent dat werknemers de afgelopen jaren pensioen hebben opgebouwd met een verschillende pensioendatum. Daarnaast hebben de meeste werknemers tijdens hun arbeidzame  leven ook nog eens meerdere werkgevers gehad. En om het nog ingewikkelder te maken, de pensioenleeftijd en de AOW leeftijd zijn in Nederland niet gelijk. Kortom, er is sprake van een reeks van pensioenregelingen en ingangsdata. Dan biedt een pensioenplanner hulp.

Website overheid

In www.mijnpensioenoverzicht.nl is voor iedere werknemer een overzicht van zijn/haar  pensioenen opgenomen. Die website bevat ook een pensioenplanner. Daarmee kunnen de verschillende pensioenen op elkaar afgestemd worden.

Let op: deze planner levert niet meer dan een indicatie. Bovendien is de informatie op de website niet altijd volledig. Gebruik deze planner dus alleen om een globaal beeld te krijgen.

Portal pensioenuitvoerder

Bijna alle pensioenuitvoerders geven via een portal informatie aan de individuele deelnemer  over de pensioenregeling. Die portal verschilt per uitvoerder. Sommige zijn beperkt, andere zijn heel uitgebreid. Er zijn ook PensioenApps in omloop.

Deze portals bevatten ook vaak een pensioenplanner. Die is meestal nauwkeuriger.  Maar voor de meeste gevallen niet voldoende nauwkeurig. Met name als het gaat om pensioenen die bij een andere pensioenuitvoerder zijn opgebouwd.

Pensioenplanner

De meeste uitgebreide vorm is de pensioenplanner in de vorm van een persoonlijk gesprek met een adviseur. Dan worden alle pensioenen nauwkeurig in kaart gebracht en worden ook de voorwaarden onderzocht. Bovendien kan dan beter met individuele zaken rekening worden gehouden. Zoals de belastingdruk: wat wordt de netto uitkering. Vaak maakt de adviseur gebruik van een rekentool. Daaruit blijkt wel hoe ingewikkeld een goede pensioenplanning is.

Zo’n persoonlijk gesprek moet de werknemer zelf met een adviseur regelen. Maar steeds vaker zien we dat werkgevers dit voor (oudere) werknemers arrangeren.

Kom in contact!

Triple A – Pensioen Perspectief is een adviesbureau voor werkgevers en ondernemingsraden. Bent u werknemer en heeft u een pensioenvraag? Stel deze aan uw werkgever, pensioenverzekeraar of -fonds.

Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen?