Wij kijken altijd verder Bij ons bent u meer dan een dossier

Pensioen geschillen

Pensioen geschillen waar uw cliënt in verstrikt raakt, kunnen zeer uiteenlopend van aard zijn. Pensioengeschillen kunnen ontstaan met bijvoorbeeld de (ex)-werkgever, de (ex)-partner of de Belastingdienst. In alle gevallen bieden wij u ondersteuning bij pensioengeschillen.

Bij ontslag kan er sprake zijn van pensioenschade en inkomensschade. Die maken wij voor u inzichtelijk.

Bij echtscheiding is de verdeling van pensioen een belangrijk aspect. Wij adviseren u daarbij. Wat zijn de mogelijkheden van pensioenverdeling (verevening, verrekening, conversie). Daarnaast verzorgen wij voor u de pensioenparagraaf in het echtscheidingsconvenant. Bij pensioen in eigen beheer kan er discussie ontstaan over het al dan niet afstorten van aanspraken voor de (ex)-partner naar een verzekeraar. Wij ondersteunen bij het in kaart brengen van de financiële gevolgen hiervan en de afwikkeling van de afstorting.

Bij discussie met de Belastingdienst valt te denken aan:

–        discussie over de pensioenberekening eigen beheer

–        heeft de BV wel voldoende middelen om het pensioen te kunnen betalen

–        afzien van pensioenaanspraken en de fiscale gevolgen hiervan

–        bij overdracht naar een andere eigen beheer BV, wat is de juiste overdrachtswaarde

Wij hebben ruime ervaring met vragen van en discussies met de Belastingdienst. Hierbij kunt u profiteren van onze goede contacten bij de Belastingdienst.

Bij alle pensioen geschillen staat bij ons een juridisch correcte, praktische en voor uw cliënt uitvoerbare oplossing voorop.


Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen?