We kijken altijd verder Wij maken complexe zaken begrijpelijk

Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Gratis update Pensioenfonds Monitor 1e kwartaal 2019

13 september 2019

Per kwartaal inzicht in de vermogenspositie van jouw pensioenfonds.

De  positie van uw pensioenfonds

Op basis van gegevens van De Nederlandsche Bank brengen wij per kwartaal de vermogenspositie van alle pensioenfondsen in beeld. Ook van jouw pensioenfonds.  Hoe verhoudt zich de vermogenspositie van jouw pensioenfonds tot die van andere fondsen in het algemeen en specifiek t.o.v. fondsen van vergelijkbare omvang. Zowel van ondernemingspensioenfondsen als van bedrijfstakpensioenfondsen. Onderstaand een geanonimiseerd voorbeeld (zie de blauwe stip)  van een bedrijfstakpensioenfonds.

Waarom is kennis van de vermogenspositie belangrijk?

Met deze Pensioenfonds Monitor krijgt je een absoluut en relatief beeld van de positie van jouw pensioenfonds. Dat beeld zegt iets (maar niet alles!) over de kansen op korting, indexatie en de toekomstbestendigheid van jouw pensioenfonds.

Let op

De kwartaalcijfers van DNB geven een absoluut en relatief beeld van de positie van jouw pensioenfonds. Maar ook de actualiteit speelt een rol. Controleer ook op de website van jouw pensioenfonds hoe het op dit moment met de dekkingsgraad gesteld is. Door de (fors) gedaalde rente zal ook die (fors) gedaald zijn.

Tips