Wij kijken altijd verder Bij ons bent u geen dossier

Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Pensioen nieuws werkgevers

Prinsjesdag 2019 en het Pensioenakkoord - september 18, 2019

Het pensioenakkoord is één van de grote thema’s tijdens Prinsjesdag 2019. Koning Willem Alexander spreekt dat ook uit in de troonrede: “De uitvoering van het pensioenakkoord (…) start dit parlementaire jaar. U kunt voorstellen verwachten om de AOW-leeftijd minder snel te laten stijgen en ervoor te zorgen dat mensen gezond en werkend hun pensioen kunnen halen.” Uit de vele documenten van Prinsjesdag blijkt dat er inderdaad concrete stappen te verwachten zijn.  Die zijn van belang voor werkgevers en HR. Zie hierna. (meer…)

Gratis update Pensioenfonds Monitor 1e kwartaal 2019 - september 13, 2019

Per kwartaal inzicht in de vermogenspositie van uw pensioenfonds. (meer…)

Pensioenpremie 2019 - september 13, 2019

Door de sterk gedaalde rente stijgt de prijs van een kilo pensioen. Het ECB Besluit van 12 september doet vermoeden dat de rente nog lang laag blijft. Wat betekent dit voor de pensioenlast per 2020?  (meer…)

Het pensioenakkoord - september 13, 2019

In aanvulling op het pensioenakkoord op 4 juni moeten de afspraken  nader worden uitgewerkt.  We melden u de laatste stand van zaken. Maar we zetten eerst twee misverstanden recht… (meer…)

Actueel in najaar 2019: wel of niet ZW WGA eigenrisicodrager? - september 13, 2019

Pensioen Perspectief maakt sinds 2018 onderdeel uit van Triple A Risk Finance. Daardoor kunnen we werkgevers en HR nog beter adviseren. Bijvoorbeeld op het terrein van sociale zekerheid. Met de unieke “actuariële ZW WGA analyse” als het gaat om keuzes m.b.t. het eigen risicodragerschap. (meer…)