Wij kijken altijd verder Bij ons bent u geen dossier

Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Pensioen nieuws werkgevers

Vast of variabel pensioen? - november 25, 2019

In een beschikbare premieregeling is er de pensioendatum de keuze tussen een vast of een variabel pensioen. Hoe werkt dat en wordt daarvan wel gebruik gemaakt…? (meer…)

Stijging AOW leeftijd? - november 25, 2019

De AOW leeftijd is gekoppeld aan de levensverwachting van een 65-jarige. Die levensverwachting stijgt. Wat betekent dat voor de AOW-leeftijd?

(meer…)

Korting pensioenfondsen grotendeels van de baan - november 25, 2019

Minister Koolmees heeft op 19-11-2019 een maatregel aangekondigd om onnodige kortingen bij pensioenfondsen te voorkomen. Lees onze (vereenvoudigde!) uitleg. (meer…)

(concept) Wetsvoorstel - november 25, 2019

Op 19-11-2019 heeft het Kabinet een concept Wetsvoorstel gepubliceerd. Dat wordt eerst ter internetconsultatie voorgelegd. Gedurende de periode van 18-11-2019 tot 09-12-2019 kan iedereen hierop een reactie geven. Het betreft het wetsvoorstel “Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen”. Samengevat is de inhoud als volgt. (meer…)

Prinsjesdag 2019 en het Pensioenakkoord - september 18, 2019

Het pensioenakkoord is één van de grote thema’s tijdens Prinsjesdag 2019. Koning Willem Alexander spreekt dat ook uit in de troonrede: “De uitvoering van het pensioenakkoord (…) start dit parlementaire jaar. U kunt voorstellen verwachten om de AOW-leeftijd minder snel te laten stijgen en ervoor te zorgen dat mensen gezond en werkend hun pensioen kunnen halen.” Uit de vele documenten van Prinsjesdag blijkt dat er inderdaad concrete stappen te verwachten zijn.  Die zijn van belang voor werkgevers en HR. Zie hierna. (meer…)