Wij kijken altijd verder Bij ons bent u meer dan een dossier

Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Pensioen nieuws voor ondernemingsraden

Inzicht in de komende pensioenontwikkelingen? Wil je weten wat die voor jouw pensioenregeling betekenen? Wat zijn de gevolgen voor het instemmingrecht en de rol van jouw OR? Tijdens een speciale workshop voor OR leden leggen wij de gevolgen hiervan uit. Lees hier meer.

 

Prinsjesdag 2019 en het Pensioenakkoord - september 18, 2019

Het pensioenakkoord is één van de grote thema’s tijdens Prinsjesdag 2019. Koning Willem Alexander spreekt dat ook uit in de troonrede: “De uitvoering van het pensioenakkoord (…) start dit parlementaire jaar. U kunt voorstellen verwachten om de AOW-leeftijd minder snel te laten stijgen en ervoor te zorgen dat mensen gezond en werkend hun pensioen kunnen halen.” Uit de vele documenten van Prinsjesdag blijkt dat er inderdaad concrete stappen te verwachten zijn.  Die zijn van belang voor ondernemingsraden. Zie hierna. (meer…)

Beschikbare premieregeling en binnenkort met pensioen? - september 13, 2019

Op de pensioendatum moet het opgebouwde pensioenkapitaal worden omgezet in een pensioenuitkering. Door de lage marktrente levert dat een lage pensioenuitkering op. Het ECB Besluit van 12 september doet vermoeden dat de rente nog lang laag blijft. Een alternatief komt steeds meer in beeld… (meer…)

Gratis update Pensioenfonds Monitor 1e kwartaal 2019 - september 13, 2019

Per kwartaal inzicht in de vermogenspositie van jouw pensioenfonds. (meer…)

Pensioenpremie 2019 - september 13, 2019

Door de sterk gedaalde rente stijgt de prijs van een kilo pensioen. Wat betekent dat voor de pensioenlast per 2020?  (meer…)

Het pensioenakkoord - september 13, 2019

In aanvulling op het pensioenakkoord op 4 juni moeten de afspraken  nader worden uitgewerkt.  We melden jede laatste stand van zaken. Maar we zetten eerst twee misverstanden recht… (meer…)