Wij kijken altijd verder Bij ons bent u meer dan een dossier

Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Pensioen nieuws voor ondernemingsraden

Inzicht in de komende pensioenontwikkelingen? Wil je weten wat die voor jouw pensioenregeling betekenen? Wat zijn de gevolgen voor het instemmingrecht en de rol van jouw OR? Tijdens een speciale workshop voor OR leden leggen wij de gevolgen hiervan uit. Lees hier meer.

 

Beschikbare premieregeling noodzaakt tot meer (OR) informatie. - november 20, 2018

In de Pensioenwet is geregeld dat werkgevers jaarlijks de “resultaten” van de pensioenregeling met de OR moeten bespreken. Maar het bijzondere is dat beschikbare premieregelingen niet onder die informatieverplichting vallen. Hoe zit dat? Hoe kan DASHBOARD daarbij helpen? (meer…)

Waardeoverdracht pensioen per 2019 - november 20, 2018

Ieder jaar verandert “traditiegetrouw” de pensioenwetgeving. Een belangrijke wijziging betreft de waardeoverdracht van pensioen. We vatten de belangrijkste wijzigingen voor je samen. (meer…)

NIEUW: workshop OR & Sociale Zekerheid - november 20, 2018

Sociale zekerheid is een belangrijk thema. Daarom ook heeft de OR hier een advies en/of een instemmingsrecht. Kennis van zaken is dan wel belangrijk. In deze nieuwe workshop van een halve dag op locatie praten we jouw OR helemaal bij.   (meer…)

Wel of niet ZW WGA eigenrisicodrager? > advies en instemmingsrecht OR - november 20, 2018

Werknemers die arbeidsongeschiktheid worden hebben recht op een uitkering. Werkgevers hebben een keuze: het risico verzekeren bij het UWV of bij een Verzekeraar. In 2019 zullen veel werkgevers die keuze opnieuw moeten maken. En dan heeft de OR adviesrecht, vaak gecombineerd met een instemmingsrecht. Een goede voorbereiding is het halve werk: met de nieuwe workshop OR & Sociale Zekerheid. (meer…)

Belastingdienst schrapt pensioenvoordeel werknemers - september 18, 2018

De eventuele overwaarde in een beschikbare premieregeling mag niet meer aan de werknemer worden uitgekeerd. Dat is het standpunt van de belastingdienst. Leuker kunnen we het niet maken ….   (meer…)