Wij kijken altijd verder Bij ons bent u meer dan een dossier

Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Pensioen nieuws voor ondernemingsraden

Inzicht in de komende pensioenontwikkelingen? Wil je weten wat die voor jouw pensioenregeling betekenen? Wat zijn de gevolgen voor het instemmingrecht en de rol van jouw OR? Tijdens een speciale workshop voor OR leden leggen wij de gevolgen hiervan uit. Lees hier meer.

 

Coronacrisis: wijziging pensioenregeling toegestaan? - april 29, 2021

De verwachtingen voor de economie zijn in het algemeen positief. Maar desalniettemin zijn er veel werkgevers die last hebben van de coronacrisis. Is het dan mogelijk om de pensioenregeling te wijzigen (lees: te versoberen)? Wij zetten die (on)mogelijkheden samengevat op een rijtje.  

(meer…)

Vertrekregeling: een goed middel maar wat zijn de (WW)bijwerkingen? - april 29, 2021

De vertrekregeling is een probaat middel om eerder te stoppen met werken. Maar heeft de deelnemer aan een vertrekregeling ook recht op WW? Met andere woorden, wat zijn de WW-bijwerkingen?

(meer…)

Pensioenontslagbeding: duidelijkheid gewenst! - april 29, 2021

Het verschil tussen de AOW-leeftijd en de pensioenrichtleeftijd heeft gevolgen voor het eindigen van de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.  Vaak is overeengekomen dat die arbeidsovereenkomst eindigt (het zogenaamde pensioenontslagbeding) op de “pensioenleeftijd”. Is dat dan de AOW- of de pensioenrichtleeftijd? Duidelijkheid is gewenst om problemen te voorkomen. 

(meer…)

Knelpunten in partnerpensioen? Wacht niet op uniformering partnerpensioen. - april 29, 2021

Het partnerpensioen zoals we dat nu kennen heeft knelpunten. Daardoor lopen werknemers (en werkgevers) risico’s. In het pensioenakkoord is daarom een uniformering  van het partnerpensioen afgesproken. Maar wacht daar als OR niet op: zet (de knelpunten van) het partnerpensioen nú op de agenda.

(meer…)

Variabel pensioen actueel - maart 1, 2021

De actuele lage rentestand leidt tot een lage pensioenuitkering. Dat maakt de keuze tussen een (lager) vast pensioen of een (hoger) variabel pensioen heel actueel.

(meer…)