Wij kijken altijd verder Bij ons bent u geen dossier

Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen? Neem contact met ons op!

pensioen nieuws voor de DGA

Toekomst van ons pensioenstelsel - maart 14, 2019

De herziening van het pensioenstelsel is onafwendbaar. Met of zonder pensioenakkoord. Minister Koolmees heeft concrete maatregelen aangekondigd die grote (pensioen)gevolgen hebben. Hieronder de punten uit de Brief van minister Koolmees.

(meer…)

Stamrechten en lijfrenten. Wat kan en mag? - maart 14, 2019

Met enige regelmaat krijgen wij vragen over stamrechten en oude stamrechtovereenkomsten met de BV. Veel voorkomende vraag is, wanneer dient het stamrecht uiterlijk in te gaan? Daarnaast vaak de vraag, welke uitkering mag ik met het stamrecht aankopen? Dit speelt ook bij lijfrentepolissen. Hieronder een overzicht. (meer…)

Echtscheiding: Wetsvoorstel Wet pensioenverdeling bij scheiding 2021 - maart 14, 2019

In onze Pensioen Periodiek nummer 157 (21-08-2018) hebben wij uitgebreid aandacht besteed aan het onderwerp pensioen en echtscheiding. Daarin hebben wij al aangegeven dat er een wetsvoorstel zou komen voor een nieuwe verdeling van pensioen bij echtscheiding. Het wetsvoorstel is er inmiddels. Hieronder de belangrijkste wijzigingen en aandachtspunten. (meer…)

OPRENTING ODV - maart 14, 2019

In het kader van het overgangsrecht uitfasering pensioen in eigen beheer, zijn veel pensioenvoorzieningen in eigen beheer (PEB’s) omgezet in oudedagsverplichtingen (ODV’s). Destijds bij de invoering van het wetsvoorstel, werd verkondigd dat de ODV voor een vereenvoudiging zou zorgen. Geen actuariële pensioenberekeningen meer. Dat klopt, maar wij krijgen regelmatig vragen over de oprenting van de ODV. Deze blijkt toch niet zo eenvoudig te zijn. Vandaar hieronder nogmaals een uiteenzetting van hoe de ODV kan/moet worden opgerent. (meer…)

Financiële Planning voor de DGA - januari 10, 2019

Nu verdere opbouw  van het PEB niet mogelijk is, zal de DGA nog nadrukkelijker geadviseerd moeten worden bij de opbouw van diens oudedagsvoorziening en de positie bij overlijden of arbeidsongeschiktheid. Kortom, financiële planning is onze nieuwe dienst voor de DGA. (meer…)