We kijken altijd verder Wij maken complexe zaken begrijpelijk

Individueel pensioengesprek

Flexibele uitstroom

Het is niet meer van deze tijd dat álle werknemers op dézelfde leeftijd uit dienst treden door pensionering. Het is meer van deze tijd dat werknemers en werkgevers hier samen afspraken over maken. De ABP pensioenregeling is immers flexibel. Eerdere (deeltijd) pensionering is daarin één van de flexibele opties. ook een generatiepact is een interessante optie. Daarbij spelen bijvoorbeeld ook organisatorische wijzigingen zoals een gemeentelijk herindeling of een reorganisatie een rol. Kortom het is belangrijk dat de individuele werknemer zicht krijgt op de eigen pensioenpositie met behulp van een individueel pensioengesprek.

Flexibiliteit ABP pensioenregeling.

De ABP pensioenregeling is flexibel. Er zijn diverse mogelijkheden om het ABP pensioen aan te passen aan de eigen wensen en omstandigheden. Dat toont het volgende (vereenvoudigde !) overzicht.

In een individueel pensioengesprek wordt duidelijk wat het beste bij de werknemer past. Het spreekt voor zich dat aan bovenstaand overzicht geen rechten kunnen worden ontleend. Neem op grond van deze informatie geen beslissingen. Neem voor vragen met ons contact op.

Individueel pensioengesprek 

Als de pensioendatum enigszins in zicht komt, komen ook pensioenvragen op. Hoeveel pensioen krijg ik nu eigenlijk? En wat betekent dat voor mij financieel? Welke mogelijkheden zijn er om het ABP pensioen geheel of gedeeltelijk eerder te laten ingaan? En wat zijn daarvan de gevolgen? Op al deze vragen is antwoord nodig. Triple A – Pensioen Perspectief verschaft die duidelijkheid in de vorm van een individueel pensioengesprek. Klik hier als u meer wilt weten over deze dienst.

Pensioenspreekuur

Vaak zijn er meer werknemers die met individuele pensioenvragen zitten. Onze ervaring leert dat dit met name speelt bij werknemers vanaf zo’n 10 jaar voor de pensioendatum. In dat geval is het instellen van een pensioenspreekuur een optie. Een individueel pensioengesprek geeft antwoord op veel pensioenvragen. Triple A – Pensioen Perspectief verzorgt dan de pensioenspreekuren per dagdeel. Op een efficiënte wijze organiseert u zo de pensioeninformatie voor uw werknemers. Klik hier voor meer informatie. 

Kom in contact!

Triple A – Pensioen Perspectief is een adviesbureau voor werkgevers en ondernemingsraden. Bent u werknemer en heeft u een pensioenvraag? Stel deze aan uw werkgever, pensioenverzekeraar of -fonds.


Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen?