We kijken altijd verder Wij maken complexe zaken begrijpelijk

Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen? Neem contact met ons op!

ABP pensioenregeling complex? Triple A – Pensioen Perspectief helpt!

11 juni 2020

De ABP pensioenregeling is complex. Dat concludeert ook het bestuur van het ABP.  Daarom introduceren wij extra (pensioen)diensten voor ABP werkgevers.

Complexiteit

De ABP pensioenregeling is van een “goed” niveau en bevat veel detailbepalingen en overgangsregelingen. Niet voor niets telt het pensioenreglement 143 pagina’s. Maar dat leidt wel tot complexiteit. Daar doen extra communicatie inspanningen en aanvullende brochures helaas niets aan af. In het jaarverslag 2019 meldt het bestuur van het pensioenfonds dan ook dat de ABP pensioenregeling complex is en dat die complexiteit moet worden teruggedrongen. 

Een voorbeeld daarvan is de regeling “aanvulling samenvallende diensttijd”.

Onbedoeld heeft een groep deelnemers dit aanvullend pensioen niet ontvangen. Het ABP is inmiddels gestart met een herstelactie.

Extra pensioendiensten

De slogan van Triple A – Pensioen Perspectief luidt: wij maken complexe zaken begrijpelijk. Daarom zijn we gestart met extra pensioendiensten voor de non-profit sector. Te beginnen met het ABP. Op onze website treft u een overzicht aan van onze diensten voor werkgevers en werknemers bij het ABP. Speciaal voor die doelgroep leveren we onder andere de volgende diensten:

  • Groepspresentaties op locatie over pensioen in het algemeen en de ABP regeling in het bijzonder;
  • Individuele pensioengesprekken en pensioenspreekuren, mede in het kader van flexibele uitstroom;
  • Pensioen en reorganisatie: advies aan ABP-werkgevers over de pensioengevolgen.
  • Generatiepact: met name aan gemeenten geven we inzicht in de gevolgen van een generatiepact, onder andere met een speciaal daartoe ontwikkelde tool. Die geeft inzicht in de lasten voor de werkgever en de resultaten voor de werknemers.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze pensioendiensten voor ABP werkgevers? Neem dan contact op met onze ABP specialist Alfred Milius.