Wij kijken altijd verder Bij ons bent u geen dossier

Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen? Neem contact met ons op!

pensioen nieuws voor de DGA

Het pensioenakkoord - september 15, 2020

Per 1 januari 2022 start de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel. Een enorme operatie die ook actie vraagt van adviseurs en hun cliënten. Wij zetten samengevat (!) de gevolgen op een rij.

(meer…)

Uitbreiding verlofsparen - september 15, 2020

De fiscale ruimte voor verlofsparen wordt uitgebreid. Het doel is onder andere “eerdere pensionering”. Een interessante optie in het kader van duurzame inzetbaarheid en ook t.b.v. eerdere pensionering…

(meer…)

Opname ineens - september 15, 2020

Goed nieuws. Op de pensioendatum mag voortaan 10% van de waarde van het pensioen ineens worden opgenomen. Maar er gelden wel voorwaarden …

(meer…)

Versoepeling RVU-heffing en introductie vertrekregeling. - september 15, 2020

De vertrekregeling stelt werknemers in staat om eerder te stoppen met werken. Zonder dat de werkgever wordt geconfronteerd met een RVU-heffing van 52%. Maar let op, het is een tijdelijke regeling. Wees er dus “als de kippen bij”.

(meer…)

ODV in eigen beheer: mogelijkheden voor een lijfrente - juli 15, 2020

Wat betreft de ODV in eigen beheer, deze blijft vragen oproepen. Onlangs zijn over de ODV weer een tweetal Vraag&Antwoorden  verschenen van het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen van de Belastingdienst. Deze keer over de ODV en de mogelijkheden voor een lijfrente. Hieronder een korte samenvatting.

(meer…)