We kijken altijd verder Wij maken complexe zaken begrijpelijk

Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen?

Cijfers belastingdienst van 2021

8 december 2020

Kennis is macht

Kennis is macht. Dat geldt zeker voor een complex onderwerp als “pensioen”. Daarom hebben wij ten behoeve van  de adviespraktijk “kennis” op onze website geplaatst. Enkele actualiteiten lichten we er voor uw praktijk uit.

Belastingdienst maakt cijfers 2021  zijn bekend. 

Onlangs heeft de belastingdienst de cijfers voor 2021 gepubliceerd. Weliswaar onder voorbehoud omdat die nog formeel vastgesteld moeten worden. Maar de adviespraktijk kan daar (voor haar cliënten) al wel vast rekening mee houden. Zo zijn bijvoorbeeld de AOW-franchises en het maximum pensioengevend loon voor 2021 bekend. 

Nog meer cijfers 2021 bekend

Maar er zijn meer cijfers voor 2021 bekend. Zoals de AOW– en ANW-uitkering per 2021. En bijvoorbeeld ook het maximum SV loon 2021. Ook die cijfers hebben we voor  de adviespraktijk overzichtelijk op een rijtje gezet.

Kerncijfers

Meer weten? Nog veel meer cijfers die relevant zijn voor de adviespraktijk staan op de pagina kerncijfers.

Kernbegrippen

Naast cijfers bevat onze website ook de pagina kernbegrippen. Daarop staat een korte uitleg van belangrijke pensioenbegrippen. Onder andere begrippen die te maken hebben met het pensioenakkoord worden daarin kort uitgelegd. Zoals de vertrekregeling en de uitbreiding van het verlofsparen. Die starten immers per 01-01-2021. Ook de opname ineens, die vanaf 01-01-2022 mogelijk wordt. Maar ook begrippen zoals vlakke premie en compensatieregeling. Die spelen immers in het nieuwe pensioenstelsel  (beoogde invoering vanaf 01-01-2022) een belangrijke rol. 

Tip voor de Adviespraktijk

Het pensioenakkoord  vraagt de aandacht van de adviespraktijk en van haar cliënten. Sommige onderdelen worden al van kracht met ingang van 01-01-2021. Maar ook de wijzigingen vanaf 01-01-2022 hebben grote gevolgen. Breng met/voor uw cliënten nu in kaart wat de mogelijkheden zijn. Én ook wat de gevolgen voor de pensioenregeling zijn. Vragen? Neem dan met ons contact op.  Wij helpen u graag.