Wij kijken altijd verder Bij ons bent u meer dan een dossier

Workshop Pensioen

Inzicht in pensioen en de rol en rechten van jouw OR? In onze workshop pensioen van een halve dag praten wij de OR helemaal bij over pensioen in het algemeen. Die kennis passen we direct toe op de eigen pensioenregeling in het bijzonder.  We geven je inzicht in de komende pensioenontwikkelingen en wat dat betekent voor de rol en rechten van jouw OR.  Tenslotte wordt de workshop afgerond met een concrete lijst met aandachtspunten voor de OR. Hoe blijven we aan de (pensioen)bal, wat zijn de actiepunten voor de OR, welke onderwerpen moeten op de agenda van het overleg met de bestuurder komen.

De workshop pensioen wordt op locatie gegeven. 

Wat gaat er veranderen?

Er is een nieuw type pensioenuitvoerder geïntroduceerd: het Algemeen Pensioenfonds (APF). Is het pensioen nu ondergebracht bij een ondernemingspensioenfonds of verzekeraar? Let dan op!

Het Nieuw Financieel Toetsingskader heeft invloed op de kwaliteit van de pensioenregeling en de hoogte van de premie.

Ondernemingspensioenfondsen (OPF) staan onder druk. Daarnaast is het een trend dat werkgevers graag de relatie met het OPF willen verbreken. Het aantal OPF’n zal sterk afnemen.

Veel werkgevers zullen aansluiten bij de (inter)nationale trend: overstappen van een DB regeling naar een DC regeling (beschikbare premieregeling).  Of de overstap van een verzekeraar naar een Algemeen Pensioenfonds (APF).

De WOR wordt gewijzigd als het gaat om het instemmingsrecht van de OR met betrekking tot pensioen.

Wie, wat, waar?

Aan de workshop pensioen neemt alleen de eigen OR deel. Dat kan de hele OR zijn of alleen de pensioencommissie. Het aantal deelnemers is niet relevant. De workshop wordt op locatie gegeven, dat scheelt tijd en kosten. Het duurt 4 uur, bijvoorbeeld de ochtend of de middag. De workshop pensioen wordt gegeven door kundige trainers met een ruime OR ervaring. Inzicht in de eigen pensioenregeling is belangrijk. Stuur daarom voorafgaand aan de training het reglement op. Dan kan de trainer zich optimaal voorbereiden. Onze trainers zijn “gepokt en gemazeld” in het coachen van OR’n in pensioentrajecten met de bestuurder. 

Wat kost de workshop pensioen?

We rekenen één prijs voor de gehele OR ongeacht het aantal deelnemers: € 1.995,– excl. BTW en reiskosten.

Workshop OR en het eigen ondernemingspensioenfonds

Speciaal voor de OR met een eigen ondernemingspensioenfonds bieden we een maatwerk workshop aan.  Die geeft inzicht in pensioen(ontwikkelingen)  in het algemeen, het eigen ondernemingspensioenfonds en de rol en de rechten van jouw OR.

 


Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen? Neem contact met ons op!