We kijken altijd verder Wij maken complexe zaken begrijpelijk

NIEUW: Kennissessie OR en pensioenakkoord

Pensioenakkoord: medezeggenschap!

In juni 2020 is er een landelijk pensioenakkoord tot stand gekomen.  Dit heeft ertoe geleid dat in december een concept wetsvoorstel is gepubliceerd. Niet alleen dat zullen pensioenregelingen gaan veranderen, maar ook komen er ruimere (keuze)mogelijkheden voor medewerkers op en voor de pensioendatum. Welke rol heeft jouw OR daarbij? In onze Kennissessie OR en Pensioenakkoord leggen we in maximaal 1,5 uur de veranderingen uit die het pensioenakkoord met zich meebrengt en wat dit voor jullie medewerkers kan betekenen.

  • De Kennissessie OR en Pensioenakkoord wordt digitaal gegeven.

Het pensioenakkoord wordt in verschillende fases ingevoerd. De planning is nu als volgt uit:

– per 1 januari 2021 de invoering van vertrekregeling (RVU) en uitbreiding mogelijkheden verlofsparen. De opname van pensioen ineens wordt vanaf 2023 mogelijk.

– Vanaf 1 januari 2022 moeten er door werkgevers, ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen keuzes worden gemaakt hoe de pensioenregeling eruit ziet en of er noodzaak is voor compensatie.  

Wat moet nu? En wat kan later? Dit is een belangrijke vraag.

  • Welke onderwerpen moeten wanneer op de agenda van het overleg met de bestuurder komen?
  • Welke rol heb je als OR
  • Welke “Rechten en Plichten” hebben jullie?

Waarom ons inschakelen?

Triple A Pensioen Perspectief is een gerenommeerd pensioenadviesbureau en heeft de afgelopen jaren meer dan 100 OR-en hebben geadviseerd bij een wijziging van de pensioenregeling en/of een wijziging van uitvoerder. Wij begrijpen als geen ander dat pensioen als moeilijk wordt ervaren. Wij worden gewaardeerd om het feit dat wij kennis hebben van alles aspecten (juridisch, fiscaal, actuarieel, uitvoering) en in staat zijn om die kennis op eenvoudige wijze te vertalen naar actiepunten voor een OR of Personeelsvertegenwoordiging.

Interesse?

Wil je meer informatie over de rol van de OR neem dan contact op! Wil je een Kennissessie OR en Pensioenakkoord op maat, onze specialisten staan je graag te woord en helpen je graag.

De pensioen(akkoord)trein is aan het rijden! Dus stap tijdig in deze trein en kom niet aan bij een leeg perron.

Let op!

Op 10-05-2021 heeft Minister Koolmees bericht dat de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel wordt uitgesteld van 01-01-2022 naar 01-01-2023. Het wetsvoorstel daartoe verschijnt in het voorjaar van 2022. Dat heeft gevolgen voor de praktijk! Neem met ons contact op voordat je als OR concrete stappen neemt.


Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen?