We kijken altijd verder Wij maken complexe zaken begrijpelijk

Nieuw: Workshop OR en Pensioenakkoord

Op 4 juni 2019 is het  pensioenakkoord gesloten. Dit betekent dat álle pensioenregelingen gaan veranderen. In onze nieuwe workshop OR en Pensioenakkoord leggen  we  de veranderingen uit die het pensioenakkoord met zich meebrengt. In 4 uur ben je helemaal bijgepraat. Die veranderingen zijn ook van invloed op jullie eigen pensioenregeling. Daarom gaan we in deze workshop ook in op wat deze veranderingen voor invloed hebben op jullie eigen regeling.  En wat dat betekent voor de rol van jouw OR. Tenslotte wordt de workshop afgerond met een concrete lijst met aandachtspunten voor de OR. Wat zijn de actiepunten voor de OR? welke onderwerpen moeten op de agenda van het overleg met de bestuurder komen?

De workshop OR en Pensioenakkoord wordt op locatie gegeven. 

Wat gaat er veranderen?

In het pensioenakkoord zijn o.a. de volgende hoofdpunten afgesproken:

  • De AOW leeftijd gaat minder snel omhoog;
  • Er komt een vertrekregeling, zodat werknemers eerder met pensioen kunnen;
  • Versoepeling van de  rekenregels, waardoor de gevolgen van pensioenkortingen worden beperkt;
  • De leeftijdsonafhankelijke pensioenopbouw wordt afgeschaft;
  • Een degressieve pensioenopbouw is voortaan de standaard;
  • Het partnerpensioen wijzigt ingrijpend.

Op onze pagina “Van Principeakkoord naar Pensioenakkoord”  gaan wij wat dieper in op deze hoofdpunten. Daarnaast houden wij je via onze pagina “Laatste nieuws Pensioenakkoord” op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent het Pensioenakkoord.  Wil je op de hoogte blijven van de laatste pensioenontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief “Pensioen ProjectOR”.

Wie, wat, waar?

Aan de workshop pensioenakkoord neemt alleen jouw eigen OR deel. Dat mag de hele OR zijn, maar ook alleen de pensioencommissie. Het aantal deelnemers maakt niet uit. Wij komen de workshop op locatie geven, dat scheelt jouw OR tijd en kosten. Het duurt 4 uur, bijvoorbeeld de ochtend of de middag. De workshop pensioenakkoord wordt gegeven door kundige coaches met een ruime OR ervaring. Het is belangrijk om de veranderingen van het pensioenakkoord te kunnen vertalen naar de eigen pensioenregeling. Daarom vragen wij je om voorafgaand aan de workshop het reglement op te sturen, zodat de coach zich optimaal kan voorbereiden. Onze coaches zijn zeer bedreven in het begeleiden van OR’n in pensioentrajecten met de bestuurder. 

Wat kost de workshop OR en Pensioenakkoord?

We rekenen één prijs voor de hele OR ongeacht het aantal deelnemers: € 1.995,– excl. BTW en reiskosten.


Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen? Neem contact met ons op!