We kijken altijd verder Wij maken complexe zaken begrijpelijk

Rekentools

REKENTOOLS GEVEN INZICHT

Triple A Pensioen Perspectief heeft een serie rekentools ontwikkeld. Deze geven kwantitatieve inzichten met betrekking tot pensioen en aanverwante regelingen. Onze rekentools maken gebruik van uitgebreide datasets. Externe datasets, zoals de scenarioset DNB en data van UWV, CBS en het AG. Daarnaast maken we ook gebruik van interne datasets. Die zijn o.a. gebaseerd op de expertise van  onze “moeder” Triple A Risk Finance

SLIM EN EFFICIËNT

Onze rekentools zijn slim en efficiënt. Daarmee geven wij een kwantitatief antwoord op uw pensioenvragen. Dat doen we niet door u met data te overladen. Maar in plaats daarvan leveren we u een inzichtelijke en overzichtelijke rapportage. En dat niet alleen. Onze rekentools zijn zo gebouwd dat we kunnen inzoomen op specifieke vragen van onze opdrachtgevers.

REKENTOOLS IN DE PRAKTIJK

Onze rekentools worden ingezet in verschillende situaties, zoals bijvoorbeeld:  

Beoordeling pensioenregeling:

De kwaliteit van de pensioenregeling wordt beoordeeld en de pensioenlasten worden geprognosticeerd.

Wijziging pensioenregeling:

Bijvoorbeeld als wordt overgestapt van een middelloonregeling naar een beschikbare premieregeling. De tool geeft inzicht in de effecten voor de werkgever (pensioenlasten) en voor de werknemers (pensioenresultaten).

ZW en WIA:

De tool geeft u grip op de financiële risico’s van de ZW (Ziektewet) en de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). Bijvoorbeeld door middel van een prognose van uw instroomrisico’s en een prognose van de publieke/private premielasten.

Vertrekregeling, generatiepact, demotieregeling:

Een vertrekregeling, generatiepact  of demotieregeling levert zowel kosten als besparingen voor de werkgever op. De tool geeft u dit noodzakelijke inzicht.

Pensioenakkoord:

Het pensioenakkoord heeft onder andere tot gevolg dat alle pensioenregelingen moeten wijzingen in een beschikbare premieregeling met een leeftijdsonafhankelijke vlakke premie. Dat heeft gevolgen voor de pensioenlasten en de pensioenresultaten. De tool brengt die gevolgen in beeld.

NIEUWSGIERIG OF VRAGEN?

Kom in contact!

Triple A – Pensioen Perspectief is een adviesbureau voor werkgevers en ondernemingsraden. Bent u werknemer en heeft u een pensioenvraag? Stel deze aan uw werkgever, pensioenverzekeraar of -fonds.


Nieuwsgierig of vragen?

Bent u nieuwsgierig naar onze diensten of heeft u vragen?